Hlavní navigace

Podporuji monopol Microsoftu!

8. 10. 2007 2:28 (aktualizováno) tester

To že mnoho firem nepřímo podporuje monopolní postavení Microsoftu je už známé. Takže budu konkrétní a budu mluvit o konkrétních firmách. Rád bych ve fimě nasadil linux, ale nemohu, protože mám dva problémy proč nemohu nasadit linux.

  1. Účetnictví – konkrétně účetnictví Stereo od firmy Kastner s.r.o.
  2. UP – software pro programátory ASIX – firma ASIX s.r.o.

Budu mluvit adresně, takže argumenty, že jsou i jiné firmy, které dělají to samé neberu. Jde mi o konkrétní firmy a konkrétní argumenty. Takže nyní říkám, že ano, máte kvalitní produkt, ale Váš produkt není portovatelný a proto nepřímo bráníte konkurenci a podporujete monopolní postavení Microsoftu na trhu. Dokonce takové firmy jako ty Vaše jsou podle mého názoru na vině, že např. linux se tak málo rozšiřuje.

Domnívám se totiž, že diskuze který OS je lepší nebo horší už není dávno aktuální. Nyní je potřeba začít tlačit na ty, kteří brání konkurenci a rozšiřování dalších OS. Já osobně jsem pro uzákonění tohoto pravidla. Myslím, že je to stejně důležité jako otevřený formát pro dokumenty.

Jedná se mi především o firmy, které nabízejí komerční software. A rozhodně bych nechtěl v zákoně, že se musí předělat vše staré, ale dovedu si představit, že se konečně naučí někteří programovat portovatelně. Dal bych tedy třeba vše co bude po roce 2009, tak musí být již minimálně spustitelné na OS od dvou různých výrobců. Co vy na to?

Jinak posílám tento článek na email firem ASIX a KASTNER a třeba nám řeknou svůj názor. Antimonopolní úřad nebudu obtěžovat, ale jejich právní názor by mohl být zajímavý.

No a už se těším, až mě někdo obviní z PR propagace. Nemám čas dělat soupisku firem výrábějících účetnictví.

Jste pro uzákonění přenositelnosti komerčních SW produktů?

Sdílet